گفتارنیوز:پس از رشد بالای جمعیت در اواخر دهه ۵۰ و ۶۰ و به دنبال آن اجرای طولانیمدت طرح تنظیم خانواده در کشور، نرخ باروری ایران به طرز چشمگیری کاهش یافت.
این امر ریشه بسیاری از مشکلات امروز ماست که در مسئله جمعیت نمود پیدا کرده و در سال های اخیر اهمیت ویژه ای پیدا کرده است
کاهش باروری و نرخ رشد جمعیت و افزایش سن ازدواج اکنون استان مارا به جایی رسانده که با ۱۵.۹ درصد جمعیت سالمند جایگاه پیرترین استان کشور را به خود اختصاص داده است.
اگر مسئولین در جستجوی راهحلی برای این بحران باشند باید به جای همایش ها و سمینار های نمادین که حتی نظر مستمعین را جلب نمی کند؛ به دنبال فرهنگسازی ازدواج آسان، ارائه مشاورهها و آموزشهای مناسب و همینطور ارائه تسهیلات ازدواج برای کنترل طلاق در سنین بالاتر بروند که بسیار اثر بخش تر است.
انتظار می رود که مسئولین استانی ما بهجای پیگیری اولویتهای توسعه شخصی که نتیجه آن جز داغ تر کردن فضای سیاسی استان نیست، به اجرای مفاد اسناد حاکمیتی کشور همچون سیاستهای کلی جمعیت و خانواده بپردازند. با توجه به رشد محسوس سن ازدواج و باروری هم تمرکز باید برای حل مشکلات مادران میانسال باشد.
برای کاهش مشکلاتی همچون عوارض زایمان و مرگ و میر مادران بر افزایش کیفیت خدمات درمانی و افزایش آگاهیهای سلامتی و آموزشی زنان تأکید شده و به آنها خدمات بهداشتی مناسب ارائه شود. ضمن اینکه میتوان با تقویت ساختارهای مدارس آموزش و پرورش از ترک تحصیل دانشآموزان متأهل جلوگیری نمود.
به عنوان رسانه ای مطالبه گر امید داریم که اتمام حجت ما در نگرش به این بحران نه تنها به سمع و نظر مسئولین برسد بلکه اثر آن بر زندگی مردمانمان بنشیند.
ثبت دیدگاه