وی با بیان اینکه از مرحله آزمایشی اجرای طرح کالابرگ الکترونیک عبور کردیم و در حال حاضر شاهد اجرا در سطح کشور هستیم، تصریح کرد: در کلیه فروشگاه های زنجیره ای استان امکان خرید با کالابرگ وجود دارد و تعدادی از فروشگاه های خرد نیز آماده راه اندازی هستند و روز به روز افزایش پیدا می کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، از راه اندازی امکان خرید با کالابرگ الکترونیک حداقل در یکی از فروشگاه های همه دهستان ها خبر داد و عنوان کرد: به دنبال افزایش فروشگاه های طرف قرارداد با طرح کالابرگ الکترونیک هستیم.

آقاجانی از فروشندگان و مصرف کنندگان خواست از نرم افزار «شما» برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فروشگاه ها و اعتبار کالابرگ ها و مسیریابی و… استفاده کنند و متذکر شد: نرم افزار «شما» جامع و کامل است، اما مردم می توانند برای پاسخگویی به سوالات خود به ادارات تعاون شهرستان ها مراجعه کنند.

وی از برگزاری جلسات سه جانبه دولت، کارگران و کارفرمایان در شورای عالی حقوق و دستمزد با محوریت حقوق و سبد معیشت و نرخ تورم و… خبر داد و خاطرنشان کرد: بحث و بررسی ها ادامه دارد، اما تا اوایل هفته آینده احتمالا میزان حقوق کارگران در سال جدید تعیین می شود.

مدیرکل تعاون گیلان با بیان اینکه نگاه دولت و وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استانداری بر پرداخت حقوق و دستمزد کارگران تا شب عید است، افزود: تمرکز نظارت ها بر حقوق و دستمزدهای پایان سال بوده تا کارگران با دست خالی سر سفره نباشند.

وی با اشاره به قوانین و مقررات ثابت حوزه کار در کشور، بیان کرد: شاهد تعادل در بازار نیروی کار هستیم که امنیت شغلی را به دنبال دارد، زیرا امنیت شغلی زمانی به خطر می افتد که با افزایش افراد جویای کار مواجه شویم، اما در حال حاضر شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری هستیم که به امنیت شغلی کمک می کند.

آقاجانی با بیان اینکه طبق قانون کار کارگران و کارفرمایان تا پایان قراردادهای موقت نسبت به هم متعهد هستند و در صورت اخراج حکم بازگشت به کار را می زنیم، ادامه داد: اولویت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با پرداخت حقوق و دستمزد بوده و لذا کارگران هرگونه عدم پرداخت را گزارش دهند تا بازرس کار ما پیگیری لازم را انجام دهد.

وی از اجرای سیاست های تشویقی همچون پرداخت تسهیلات و اعمال معافیت جهت جلوگیری از تعدیل نیرو در کارگاه ها و حفظ و ایجاد اشتغال از سوی کارفرمایان خبر داد و بیان کرد: باید به سمت تعادل بازار نیروی کار برویم، زیرا از یک طرف کارفرمایان نمی خواهند نیروی با تجربه را از دست بدهند و از طرف دیگر، جذب نیروی جدید دشوار است.

مدیرکل تعاون گیلان، با اشاره به کاهش دو درصدی نرخ بیکاری استان، اضافه کرد: سال گذشته نرخ بیکاری گیلان ۸.۷ و امسال ۶.۷ است؛ البته شاهد کمبود نیروی کار برای خط تولید بسیاری از صنایع و کارخانجات هستیم که این چالش کارفرمایان را به سمت استفاده از اتباع بیگانه هدایت می کند.

آقاجانی از کارفرمایان خواست تعدیل نیرو نداشته باشند، زیرا در تامین نیروی کار قبلی دچار مشکل می شوند و یادآور شد: در حال حاضر تغییری در قانون مشاغل سخت و زیان آور و کارگران زن ایجاد نشده است.

وی با بیان اینکه تعاونی های برتر گیلان جایگاه دوم کشوری را دارند، خاطرنشان کرد: از نظر میزان مشارکت تعاونی ها در اقتصاد نیز جایگاه پنجم را داریم و امسال ۶۸ طرح جدید تعاونی را افتتاح کردیم؛ در افتتاح تعاونی ها نیز هدفمند عمل کردیم و رویکرد آمارگرایی نداشتیم.

مدیرکل تعاون گیلان از تخصیص تسهیلات ویژه بخش تعاون برای نخستین بار طی دهه اخیر خبر داد و اضافه کرد: نگاه دولت اقتصاد عدالت محور و مردمی است که از مسیر تعاون می گذرد و این باور را در مسئولان مشاهده می کنیم.

وی از تحقق بیش از ۱۱۵ درصدی تعهد اشتغال در تعاونی های استان گیلان خبر داد و عنوان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سه روش پیامکی، تلفنی و میدانی نظارت بر صحت آمارهای اشتغال را دنبال می کند.