گفتارنیوز در پی گفتارحق

پنج شنبه, ۲۲ شهریور , ۱۴۰۳ Thursday, 12 September , 2024 ساعت ×
ورود شهرداری رشت راه نجات سپیدرود است
۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۹:۰۹
شناسه : 1978
4
مالک سابق سپیدرود در گفت و گو با ایرنا: علیرضا نوید راه نجات سپیدرود را ورود و در اختیار گرفتن باشگاه توسط شهرداری می‌داند و معتقد است:برخی منفعت‌طلبان و کاسبان مانع‌تراشی می‌کنند وگرنه در همین استان یک شهرداری تیم لیگ دسته یک دارد.
ارسال توسط : منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتارنیوز،تیم فوتبال سپیدرود رشت با قدمتی ۵۳ ساله، قدیمی‌ترین تیم فوتبال گیلان و از تیم‌های پرطرفدار شهرستانی کشور به شمار می‌رود که طی چند سال اخیر به دلیل مشکلاتی در بخش مدیریت و مالکیت دچار بحران‌های شدیدی شده که حاصل آن در این مدت سقوط از لیگ برتر به لیگ دسته دوم بود.

این در حالی است که سپیدرود رشت پنج سال پیش به رقابت‌های لیگ برتر صعود نمود اما این خوشحالی طولی نکشید و همان سال دوباره به لیگ دسته اول سقوط کرد.

متاسفانه این تنزل به همین‌جا ختم نشد زیرا این تیم پس از سقوط به لیگ دسته اول، در همان سال نیز به لیگ دسته دوم سقوط کرد و تاکنون نیز نتوانسته است از این رقابت‌ها صعود کند و همچنان در مسابقات لیگ دسته دوم رقابت می کند.

به گواه اکثر کارشناسان و طرفدران این تیم، مهمترین دلیل تنزل سپیدرود رشت در چند سال اخیر مشکلات مدیریتی این باشگاه بود که در چند سال گذشته چند بار این مدیریت دست به دست شد و بدهی‌های زیادی نیز طی این سال‌ها بر هم‌انباشته شد.

علیرضا نوید نیز که از آذرماه سال١٤٠٠ مالکیت باشگاه سپیدرود را در اختیار گرفت و توانست گره کور چند مالکیتی باشگاه را همزمان با تسویه حساب مالی با علی کریمی و کیومرث بیات باز کند و تا اواخر سال ١٤٠١ این تیم را دراختیار داشت در این مدت بخش اعظم بدهی‌های گذشته سپیدرود را تسویه کرد اما اواخر پارسال وی نیز با ارسال نامه‌ای به اداره کل ورزش و جوانان گیلان از تیمداری کناره‌گیری کرد.

پس از اعلام رسمی انصراف نوید از مالکیت باشگاه سپیدرود با معرفی و تایید جهانبخش آرمان مدیرکل ورزش و جوانان گیلان، داریوش بهشتی که از چند ماه قبل جهت خرید تیم مذاکره را در دفتر مدیر کل و مشاوران فوتبالی وی پیگیری می‌کرد، بصورت رایگان و با تعهد پرداخت بدهی‌ها و هزینه جاری تا پایان فصل طی قراردادی با نوید مالکیت تیم را بر عهده گرفت.

اما پس از یک ماه و هزینه‌کرد حدود یک میلیارد تومان، وی نتوانست بخش زیادی از تعهدات خود را عملی کند و اداره ورزش و جوانان در قبال این عدم انجام تعهدات اعلام کرد که از صدور پروانه بنام بهشتی ممانعت خواهد کرد.

اما با توجه به قرارداد بین نوید و بهشتی؛ او تا انجام تعهدات مندرج در قرارداد حداکثر تا ٢٨ خردادماه خریدار و مدیرعامل خواهد ماند و در صورت عدم انجام تعهداتش، اداره ورزش نیز از صدور پروانه خودداری و در نهایت قرارداد طی مراحل حقوقی با همکاری اداره کل ورزش و جوانان فسخ و تا زمانی که این امر اتفاق نیفتد، امتیاز باشگاه سپیدرود رشت به این خریدار انتقال نخواهد یافت و نامبرده فقط به عنوان مدیرعامل در این باشگاه فعالیت خواهد کرد و نوید همچنان به عنوان مالک باشگاه سپیدرود است.

 

دراختیارگرفتن سپیدرود با بدهی ۲۵ میلیارد تومانی

علیرضا نوید که از وی به عنوان آخرین مالک باشگاه تاکنون نامبرده می‌شود و از آذرماه سال ۱۴۰۰ باشگاه را دراختیار گرفته است در خصوص اتفاقات چند ماه اخیر و وضعیت مالکیتی سپیدرود در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: پس از دراختیار گرفتن باشگاه سپیدرود با بررسی‌های انجام شده این باشگاه ۱۳.۷ میلیارد تومان بدهی تا پایان فصل ۱۳۹۸تا ۱۳۹۹ داشت که اسناد آن در اختیار اداره ورزش و جوانان گیلان طی حسابرسی سال ٩٩ موجود است.

وی افزود: حدود چهار میلیارد تومان نیز بدهی سالهای ٩٩ تا ١٤٠٠ و هفت میلیارد تومان هم قرارداد پرداخت نشده فصل ١٤٠٠ تا ١٤٠١ بود که با احتساب تسویه با کریمی و بیات و همچنین تسویه بازیکنانی که قبل از ورود من انجام شده بود ریزبدهی باشگاه بالغ بر ٢٥ میلیارد تومان بود.

وی تصریح کرد: پس از ۲ فصل تیم‌داری و انجام هزینه لجستیک تاکنون بخش اعظم از این بدهی‌ها را پرداخت کردیم و هم‌اینک نه تنها بر بدهی‌های باشگاه همانند گذشته انباشته نشده بلکه امروز بدهی‌های سپیدرود به ۱۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.

مالک قدیم باشگاه سپیدرود رشت اضافه کرد: با توجه به خواست مردم و طرفداران پرشمار این تیم یکی از اهداف مهم ما جلوگیری از فساد در این باشگاه بود چون برخی از پول‌هایی که به باشگاه تزریق می‌شد در جاهای دیگر هزینه شد که اسناد و مدارک آن موجود است. همچنین پنهان کردن اسناد مالی و تسویه حساب با بازیکنان به یک فرهنگ نهادینه در مدیریت سپیدرود تبدیل شده بود که این امر موجب آسیب جدی به هویت باشگاه شد.

وی گفت: به طور مثال بازیکنان و کادر فنی و اداری که در سال‌های ٩٧ تا ٩٨ به طور کامل تسویه کرده و یا بخش زیادی از مبلغ قرارداد را دریافت کرده بودند با گروگان نگه‌داشتن اسناد مالی سوء استفاده کرده و باشگاه را محکوم و پنجره نقل و انتقالات را بستند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از عجایبی که نمود یافت پرداخت مالی به بعضی از افراد خاص و شناخته شده بود تا خرید گوشی موبایل با پول کمک‌های اداره ورزش، استانداری و شهرداری که بجای پرداخت به بازیکنان، جای دیگر هزینه می‌شد.

نوید بیان کرد: در سال ۹۸ حدود ۳۰۰ میلیون تومان به درخواست باشگاه و پیگیری مدیرکل وقت ورزش وجوانان گیلان به باشگاه پرداخت شد تا بدهی سپیدرود به فدراسیون تسویه شود اما ۱۰ میلیون به یکی از لیدرها داده شد و چند گوشی تلفن همراه نیز خریداری شد.

وی گفت: همچنین در سال ۹۹ حدود پنج میلیارد تومان با احتساب کمک‌های شهرداری رشت و پیگیری‌های یکی از نمایندگان مردم رشت در مجلس و فرماندار وقت رشت در اختیار باشگاه قرار گرفت اما هزینه‌کرد این رقم و نیز اسناد مالی و تسویه بازیکنان و کادر فنی که در آن تاریخ رسانه‌ای شده بود، پنهان شده و کپی مدارک مالی آنها در هیات فوتبال و در اداره کل ورزش موجود نیست.

وی افزود: متاسفانه با این پنهان‌کاری بعضی از افرادی که در سال ٩٩ تسویه کرده بودند به طور مجدد شکایت و پنجره باشگاه را بستند که به حرمت اخلاق‌ از اعلام اسامی آنها خودداری می‌کنیم اما خواستار ورود دستگاه قضا به این قضیه و بررسی اسناد و برخورد قانونی با کسانی که هویت یک شهر را به بازی گرفته و از اعتماد مردم و مسئولان برای کمک به این تیم سوء استفاده کردند، هستیم تا یکبار برای همیشه ریشه فساد و تبانی و فاکتورسازی در این باشگاه ریشه‌کن شود.

کلاف سردرگم مالکیتی باشگاه سپیدرود رشت

وی بیان کرد: امروز تمامی اسناد مخارج، اعتبارات و پولهایی که به باشگاه تزریق می‌شود به طور روشن و مشخص موجود است و در این مدت توانستیم حدود هشت میلیارد تومان از بدهی‌های گذشته باشگاه، بالغ بر ٦ میلیارد تومان به بازیکنان و همچنین بیش از هفت میلیارد تومان هزینه لجستیک ۲ فصل را پرداخت کنیم.

وی ادامه داد: برای نخستین بار نیز در هنگام عقد قرارداد ١٠ درصد آن در فصل ١٤٠١ – ١٤٠٢ بصورت نقدی به بازیکنان پرداخت شد که در این مسیر تنها کمک ٢ میلیارد تومانی شهرداری و شورای شهر رشت و کمک حدود ٢ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی دوستانم و برخی از مسئولان شهر و نیز کمک ٣٠ میلیون تومانی اداره کل ورزش در این ۲ فصل به باشگاه تزریق شد.

نوید افزود: باشگاه فاقد هرگونه زیرساختی برای درآمدزایی است که به منظور رفع این مشکل ١٤ ماه قبل مکاتبات جدی با استاندار گیلان داشتیم و مقرر شد زمینی برای احداث کمپ ورزشی چندمنظوره در اختیار باشگاه قرار گیرد که متاسفانه دستور استاندار تاکنون به نتیجه نرسیده است.

 

نجات سپیدرود با ورود شهرداری رشت

اما مالک قدیم باشگاه سپیدورد رشت راه نجات سپیدرود را ورود و در اختیار گرفتن باشگاه توسط شهرداری می‌داند که در این خصوص به ایرنا گفت: راه نجات سپیدرود ورود شهرداری رشت به عنوان مالک به این تیم است که طی نامه‌ای در سال ١٤٠١ پیشنهادم را به شهردار وقت به صورت کتبی دادم اما متاسفانه این امر بجایی نرسید زیرا برخی منفعت‌طلبان و کاسبان مانع‌تراشی می‌کنند وگرنه در همین استان یک شهرداری تیم لیگ دسته یک دارد.

وی افزود: نداشتن شناسه باشگاه، مصادره کردن نام باشگاه سپیدرود در اداره ثبت و عدم امکان افتتاح حساب بانکی بنام باشگاه و نیز منع قانونی برای قرارداد اسپانسری باشگاه با صنایع که توسط یکی از مالکان قبلی انجام شده تا امروز توسط اداره ورزش و جوانان حل نشده و یکی از دلایل عدم ورود صنایع بزرگ مانند کروز، ایران رادیاتور، فومن شیمی، پایا کلاچ و فولاد گیلان به امر مالکیتی با اسپانسری باشگاه همین موارد و مشکلات حقوقی بوده که همچنان نیز پابرجاست.

وی ادامه داد: از این‌رو حتی این صنایع حاضر نشدند تا باشگاه را رایگان تحویل بگیرند و متعهد پرداخت بدهی‌های مشخص آن شوند که البته امتیاز یک تیم لیگ دسته دومی بسیار بیشتر از بدهی‌های باشگاه است به خصوص اینکه برند بزرگی بنام سپیدرود باشد.

وی بیان کرد: از سویی صاحبان صنایعی که با آنها مذاکره شد همه از حاشیه های تیم که همواره توسط عده‌ای معلوم الحال در گذشته بوجود آمده، واهمه داشتند هر چند آن عده بسیار اندک، انگشت‌شمار و صاحب منافع مالی در بی‌مالکیتی تیم هستند اما هیچ سرمایه‌گذاری در پروژه‌ای که منفعت اقتصادی نداشته و فقط شور و نشاط جامعه را به ارمغان می‌آورد و در نهایت توسط عده‌ای تخریب هم شود، ورود نمی‌کند و دلیل پنج سال سکوت و عدم ورود صاحبان صنایع بزرگ استان به بحث مالکیتی تیم همین موضوع است که باید یکبار برای همیشه توسط مسئولان امنیتی استان حل شود.

وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل شهرداری رشت به عنوان نهاد مسئول در ایجاد شور، نشاط شهر و توسعه سلامت روح، جسم و ورزش شهر بهترین گزینه به عنوان مالک تیم بزرگ سپیدرود است که هویت این باشگاه، ریشه در این شهر دارد.

وی گفت: البته در این میان استاندار نیز می‌تواند ظرف کمتر از١٠ روز کلیه مشکلات تیم را حل کند که راهکارهای قانونی آن در حضور یکی از نمایندگان شهر که در گذشته کمکهای شایانی به تیم انجام داد، مطرح ولی تاکنون محقق نشده و حتی وعده ٢٠٠ میلیون تومانی بهمن ماه استاندار هم بر اساس اطلاعم تاکنون به باشگاه تزریق نشده است.

وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: با کمک نمایندگان شهر که در ١٥ ماه گذشته جای خالی کمک‌های آنان احساس می‌شد، استاندار ورزش دوست گیلان و اداره کل ورزش و جوانان این استان به‌طور حتم مشکل سپیدرود یکبار برای همیشه حل خواهد شد.

با توجه به نقطه نظرات علیرضا نوید باید منتظر ماند و دید که آیا مسئولان شهرداری موافق به دراختیار گرفتن امتیاز باشگاه سپیدورد آن هم به صورت رایگان و با بدهی حدود ۱۰ میلیارد تومانی هستند و یا مسئولان ارشد گیلان می‌توانند بدهی‌های موجود سپیدرود را پرداخت کنند تا این تیم با همین موجودیت به فعالیت خود ادامه دهد.

این در حالی است که در مراسم افتتاح چمن طبیعی ورزشگاه شهید عضدی رشت که با حضور مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال برگزارشد، تعدادی از طرفداران سپیدرود از رئیس فدراسیون برای برطرف کردن مشکلات مالی و مالکیتی سپیدرود تقاضای کمک کردند و مهدی تاج نیز به هیات فوتبال گیلان تاکید کرد که جلسه‌ای را برای رسیدگی و بررسی مشکلات این تیم باسابقه و پرطرفدار برگزار کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.