عشوری گفت: بنا به توصیه و تاکید کنوانسیون رامسر همه تالابهای بینالمللی تا سال ۲۰۲۴ میلادی باید دارای برنامه ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهیافزایی (CEPA) باشند و در این راستا، اداره کل حفاظت محیطزیست گیلان پس از تدوین برنامه سیپا تالاب بینالمللی انزلی و بوجاق نسبت به تدوین کتاب برنامه سیپا تالاب بینالمللی امیرکلایه لاهیجان با مشارکت همه ذینفعان و ذیمدخلان این تالاب اقدام نمود و در حال حاضر همه تالابهای بینالمللی استان گیلان کتاب برنامه سیپا دارند.
وی افزود: این برنامه در راستای چشمانداز راهبردی سیپا یعنی “تالابها حفاظت میشوند، مورد بهرهبرداری خردمندانه قرار میگیرند، احیا میشوند و منافع آنها از سوی همگان به رسمیت شناخته و ارج نهاده میشود“، تدوین شده و کلیه اقدامهای این اداره کل در راستای ارتباطات، ظرفیتسازی، آموزش، مشارکت و آگاهیافزایی با هدف حفاظت و بهرهبرداری خردمندانه از تالابها در چارچوب این برنامه انجام خواهد شد.
عباس عاشوری ریییس اداره حفاظت و احیای تالابهای استان نیز در این خصوص اظهار داشت: تدوین برنامه سیپا و انجام اقدامهای الویتدار آن، مصوبه دوازدهمین نشست کنفرانس متعاهدین کنوانسیون رامسر در پونتا دل استه، اروگوئه، ژوئن ۲۰۱۵ بوده و طی قطعنامه XII.9 این برنامه هدف و چشمانداز برنامه سیپا را از طریق ۹ هدف و نتایج مورد انتظار را به وسیله ۴۳ هدف شناسایی میکند و بر این اساس طیف گستردهای از دستاندرکاران سیپا را پوشش میدهد. وی افزود: بر این اساس تدوین این برنامه و انجام اقدامهای الویتدار آن در دستور کار این اداره کل قرار گرفت و با توجه به توصیه کنوانسیون رامسر که اشاره نموده است، تالابهای بینالمللی باید بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۴ میلادی کتاب برنامه سیپا داشته باشند، اداره کل حفاظت محیطزیست گیلان موفق به انجام و اجرای این توصیه شد و از این حیث و در زمینه انتشار کتاب سیپا در زمره استانهای پیشگام کشور میباشد.
عاشوری در ادامه افزود: هدف نهایی برنامه سیپا تغییر نگرشها، دیدگاهها و رفتارها است، به نحوی که مردم برای حفاظت و بهرهبرداری خردمندانه از تالاب اقدام نمایند. بیشک این امر در چارچوب برقراری ارتباط، آموزش، جلب مشارکت و سپس آگاهیافزایی در همه سطوح از متولیان دولتی تا بهرهبرداران تالاب انجام پذیر خواهد بود.
قابل ذکر است کتاب سیپای تالاب امیرکلایه در مراسم گرامیداشت روز جهانی تالابها که در مرکز اکوتوریستی روستای جیرسرباقرخاله برگزار گردید با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان، مدیرکل و معاونین حفاظت محیطزیست، جمعی از مدیران کل حوزه استانداری گیلان، فرماندار و امام جمعه شهرستان خمام، سرپرست پژوهشکده محیطزیست جهاد دانشگاهی، نمایندگان دستگاههای اجرایی استان، جوامع بهرهبردار تالاب و اهالی روستا رونمایی شد.
ثبت دیدگاه