رییس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا با تاکید بر لزوم تفکر شجاعانه در بودجهنویسی تصریح نمود: مدیران شهرداری باید نگاه بیپروا و بدون نگرانی و استرس را بودجهنویسی ارایه دهند. شهر رشت به جهت نگاه منقبض مدیران در حوزه بودجه خیلی آسیب دیده است. در حالی که در طی سالهای ۹۴ تا ۹۸ میزان تحقق بودجه کمتر از ۵۰ درصد بود. از سال ۹۹ این شرایط ببهبود پیدا کرد و در سال ۹۹ در حدود ۹۰ در صد بودجه و در سال ۱۴۰۰ توانستیم مازاد بر بودجه را محقق کنیم و برای سال جاری نیز پیشبینی میشود بالای ۹۰ درصد را بتوان محقق نمود. در حالی که بودجه شهرداری در حدود یک دهه زیر یک هزار میلیارد بود اما شورای ششم این بودجه را به یکباره در حدود ۷۵ درصد افزایش داد.
سید شمس شفیعی با تاکید بر ظرفیتهای پیش رو در سال آتی جهت افزایش بودجه بیان کرد: بودجه یک تخمین بر اساس پیشبینی شرایط اقتصادی است. با توجه به شرایطی که جامعه دارد و احتمال گشایش در امر اقتصاد و از طرفی بر اساس پیشبینیهایی که از افزایش درآمد شهرداری در سال آتی به جهت رشد ارزش منطقهای و همچنین برداشت درآمد ناشی از این افزایش رشد منطقه ای که در سال ۱۴۰۰ صورت گرفت، راه اندازی ممیزی املاک و درآمد ناشی از نوسازی املاک میتوان بودجه شهرداری برای سال آتی را به ۴ هزار میلیارد افزایش داد.
وی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیتهای نهفته در حوزه کاری جهت افزایش درآمد افزود: مدیران شهرداری مانند سرکار خانم بینا در سال جاری توانستند از ظرفیتهای نهفته در سازمان خود جهت افزایش درآمد استفاده و موجب افزایش قابل توجه سازمان سیما و منظر شوند. این موضوع نشان میدهد مدیران با کمی خلاقیت و با استفاده از ظرفیتهای موجود میتوانند اقدامات موثرتری را در افزایش کسب درآمد انجام دهند.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا طلب شهرداری از ادارات شهر را بیش از یک هزار میلیارد عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر شهرداری رشت بیش از یک هزار میلیارد از ادارات شهر طلب دارد. اداره اطلاعات یکی از ادارات پیش رو در جهت پرداخت مطالبات بود اما دیگر ادارت از این امر امتناع میکنند. فقط در یکی از این موارد ساختمان آدینه ۴۰۰ میلیارد تومان از بابت عوارض به شهرداری بدهکار است. ۳ تا ساختمان ۱۱ طبقه را مصوب نمودیم که تنها در خصوص عوارض آن ۲۰۰ میلیارد میباشد.
سید شمس شفیعی در خصوص احداث گذر خوراک گفت: با توجه به شرایط جدید و اتفاق نظر اعضای شورا به جهت جابهجایی مکان ایجاد گذر خوراک، این اقدام باید با نظر سازمان بازرسی صورت گیرد تا از تبعات بعدی آن جلوگیری شود.
هادی رمضانی نایب رییس کمیسیون بودجه با اشاره به مباحث حقوقی در خصوص ایجاد گذر خوراک بیان نمود: در گذشته اتفاقاتی را در حوزه قراردادها و حقوقی افتاد که امروز شهرداری باید تاوان آن را با هزینه های هنگفت پرداخت کند. باید از تکرار چنین اقداماتی جلوگیری کرد. باید از سیستم تنبیه و تشویق برای ایجاد انگیزه و جلوگیری از برخی ضرر و زیانها استفاده کرد. در خصوص احداث گذر خوراک باید حتما قرارداد قبلی تعیین تکلیف شود تا بعدها دچار مشکلات بعدی به لحاظ حقوقی نشویم. برای گذر خوراک باید در یک قرارداد جدید و با استفاده از یک کارشناس اقتصادی و بر اساس شرایط فنی و سنجیده شده اقدامات انجام شود.
مجید عزیزی با تاکید بر لزوم رعایت اصول قرارداد در گذر خوراک بیان نمود: باید به قراردادی که منعقد شده پایبند بود و تنها باید مکان جدیدی را برای اجرای این گذر تعیین نمود که در حال حاضر بوستان ملت برای این امر مدنظر است؛و این اقدام باید حتما با استفاده از نظر سازمان بازرسی باشد.
در ادامه جلسه تعرفه بهای خدمات ۳ سازمان شهرداری برای سال ۱۴۰۲ بررسی شد.
ثبت دیدگاه