گفتارنیوز در پی گفتارحق

دوشنبه, ۱۴ آبان , ۱۴۰۳ Monday, 4 November , 2024 ساعت ×
لزوم احیای صنعت نوغانداری در فومن
۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۳
شناسه : 527
3
در نشستی با حضور مدیر مرکز توسعه نوغانداری کشور در فرمانداری فومن به لزوم احیای صنعت نوغانداری در شهرستان فومن اشاره شد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش گفتارنیوز،به منظور احیای صنعت نوغان در شهرستان، صبح روز چهارشنبه مورخ ۳۰ آذر، با حضور فکور فرماندار، بهروزی فر نماینده شهرستان، عدیل سروی رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، فرزانه معاون مرکز توسعه نوغانداری کشور، هادی درو رئیس اداره توسعه نوغانداری استان گیلان، موسوی معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان و سهیلی مدیرعامل شرکت سپیدرود جلسه ای در فرمانداری فومن برگزار شد.

فرماندار شهرستان در این جلسه با بیان این که شهرستان فومن در گذشته قطب نوغانداری و صادرکننده نوغان به استان های دیگر بوده است، به این نکته پرداخت که ضرورت دارد با برنامه ریزی و همکاری، شرایط جهت توسعه این صنعت در شهرستان فراهم شود.

فکور با مورد توجه قرار دادن تاکید استاندار گیلان بر احیای صنعت نوغانداری در شهرستان فومن خواستار اهتمام و همدلی ادارات متولی استانی و شهرستانی در فراهم کردن زمینه مطلوب جهت بهبود وضعیت نوغانداری در فومن شد.

وی با اشاره به این که شرایط شهرستان برای احیاء و توسعه این صنعت بسیار مساعد است، افزود: با همکاری کمیته امداد، اقدامات خوبی در این راستا صورت پذیرفته است و انتظار می رود عملکرد شهرستان بالا برود زیرا مردم منطقه در زمینه نوغانداری تجربه بالایی دارند.

 

بهروزی فر نماینده مردم شهرستان های فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به راهبردی بودن محصول ابریشم، سابقه تاریخی تولید ابریشم در ایران را مورد توجه قرار داد و با انتقاد از سیاست های قبلی که باعث به حاشیه رفتن این صنعت شد و مشابه آن در حوزه چای و مرکبات نیز رخ داده بود، اظهار کرد: پس دو دهه ضعف صنعت نوغان، اکنون اهتمام زیادی برای توسعه نوغانداری و احیای توتستان ها وجود دارد.

عدیل سروی رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با اشاره به ظرفیت اشتغالزایی صنعت نوغان به ویژه اشتغال خانگی، مزایای تولید ابریشم در شهرستان را تشریح کرد.

فرزانه معاون مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان این که در ۱۳۵۴ در قالب دو طرح ملی، اولین مزرعه استان گیلان در شهرستان فومن احداث شد، اظهار کرد: در سال ۹۷، این مزرعه به مساحت ۵۲،۵ هکتار تحویل گرفته شد. با برنامه ریزی انجام شده، در حالی که تا پیش از این، در این مزرعه سالانه ۱۶۹ هزار نهال توت تولید می شد، اکنون ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نهال توت تولید می شود.

وی بیان کرد: اکنون بانک ژن کرم ابریشم در شهرستان های فومن فومن و صومعه سرا احداث شده است.

سید نبی هادی درو رئیس اداره توسعه نوغانداری استان گیلان اظهار کرد: اکنون شهرستان فومن از حیث توزیع تخم نوغان در استان، پس از لنگرود، شفت و لاهیجان، رتبه چهارم استان را دارد. تولید تخم نوغان در شهرستان در سال گذشته ۵ هزار جعبه بود و برنامه ریزی شده تا این میزان به ۱۵ هزار و در آینده نزدیک به ۳۰ هزار جعبه برسد.

سهیلی مدیرعامل شرکت سپیدرود ضمن تشریح اقدامات و ارائه گزارشی از عملکرد این شرکت، از برنامه های آتی آن جهت توسعه فعالیت ها و افزایش تولید خبر داد.

وی با اشاره به چالش ها و مشکلات فعالیت این شرکت، خواستار حمایت بیشتر متولیان کشوری و استانی از شرکت های فعال در حوزه صنعت نوغان شد تا اقدامات انجام شده در این شرکت بی نتیجه نماند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.