عرفان منصوریان خبرنگار و فعال رسانه در یادداشتی نوشت:فومن یکی از خاستگاه های ذاتی کشتی گیله مردی در کشور است که مردمانش این ورزش پهلوانی را از صمیم قلب دوست داشته و برای پهلوانان جوان و پیشکسوتش احترام قائلند.
کشتی سرا و گود خاکی ورزش سنتی کشتی گیله مردی و نیایش های پهلوانی و دوران پهلوانی و گذشت و مهربانی همگی برای مردم فومنات خاطرات هزار ساله تاریخ کشتی شب های تابستان بعد از برنجکاری را تداعی میکند که مردم کشاورز و تلاشگر این منطقه را بعد از پایان کار کشاورزی در شب های تابستان گرد هم می آورد.
مردمان فومن همانند دیگر مردمان گیلان زمین با کشتی گیله مردی زندگی کرده و آن را به مثابه یکی از آیین های سنتی خود میدانند.
تلاش های پهلوان فرامرز کشاورز و دوستانش به همراه ده ها حامی ورزشی این مسابقه و استقبال چندین هزار نفری مردم در شب های تابستان از فینال این ورزش بومی و محلی و باستانی در جاده ماسوله نشان داد که بار دیگر ظرفیت این آیین سنتی که آمیخته با ورزش پهلوانی است از دید مسئولان محلی و استانی مغفول مانده است.
فومن با همه ظرفیت های جای گرفته در خودش میتواند با ساخت یک گود دائمی چند هزار نفری کشتی گیله مردی مرکز اصلی این ورزش به همراه دیگر سنت های بومی محلی مانند لافند بازی و… در کشور شود که در کنار وجهه ورزشی آن می تواند از منظر گردشگری و فرنگی و حتی اقتصادی نیز برای منطقه توان افزایی کند.
با وجود اینکه به دلیل ضعف امکانات از نظر پروتکل های حفاظتی و امنیتی کشتی گیله مردی در کمترین حد انتظامات برگزار می شود، اما هرگز بی احترامی و بی فرهنگی و نزاع های برخی از ورزش های دیگر را به دلیل وجود روحیه و فرهنگ گذشت و احترام و پهلوانی در آن نمی بینید و با وجود بالاترین سطوح رقابت و نزیکی مردم به گود مسابقه، خونی از دماغ کسی ریخته نمی شود و این موضوع نشانگر فرهنگ بالای مردان با وقار سرزمین یکپارچه و برادر گیل و دیلم و کادوس است.
ثبت دیدگاه